oprindelig strandkant 1800tallet

Placering, Form og Proportioner

Selve formen på Raunonia er delvis afledt af en tidligere udvidelse af havneområdet, som netop havde bådformen og derudover har det lagt lige for at bruge bådformen som en reference til det maritime og den græske søfarers tidligere opdagelse af det, som kan have været Ringkøbing.

Proportioner i byferieområdet (gadebredde, grundestørrelser mv) er direkte taget fra gadestrukturen i den ældste del af Ringkøbing, nemlig Strandgaderne – blot med den forskel, at man ikke får haver, men kanaler imellem husrækkerne.     

Det er tanken, at Raunonia placeres på nyt opfyldt land i lighed med områderne, hvor hele havnen, Indianerlandsbyen, Beddingen, Bryggen, Vestas øen og rådhuset er placeret.

Placeringen af rådhuset betød, at den sidste direkte sammenhæng og kobling mellem Strandgaderne og stranden forsvandt ifm. opførelsen i 1970.

Reelt er rådhuset også det som legitimerer, at byferien placeres ud i fjorden foran rådhuset. Rådhuset ligger som et solidt ”skilleblad” og en form for afskærmning mellem den gamle bydel og byferieområdet, der således ikke vil tage udsigten fra andet end rådhuset. Arealerne foran rådhuset ud mod fjorden berøres ikke af projektet, hvor plænen og kystsikringen, forbliver som de altid har været.  

Det er ambitionen, at Raunonia genskaber en ny sammenhæng mellem det bymæssige og fjorden til glæde for både fastboende samt dag- og døgngæsterne. Vi er overbeviste om at de lokale vil bruge havnen på en helt ny og anderledes måde efterfølgende. Raunonia projektet kan samtidigt danne baggrunden for en tiltrængt udvidelse af området i forhold til lystbåde; og i øvrigt den tiltrængte renovering af store dele af havnen.